Skip to content →

Werkwijze

Stap 1: Let’s Talk

We beginnen met een (digitale) afspraak om door te spreken wat jouw/jullie wensen en ideeën zijn. Ik laat voorbeelden zien van wat er mogelijk is en we bespreken met elkaar waar jullie eindproduct aan moet voldoen. Zo komen we samen tot een prachtig concept voor de kaart. Dit gesprek is volledig vrijblijvend. Heb je er toch nog geen goed gevoel bij? Geen probleem!

Stap 2: Grove Schets

Na ons gesprek ga ik aan de gang met een grove eerste schets. Alle ideeën die we besproken hebben komen er in te staan en krijgen een plaats. Zo krijgen we een totaalplaatje en controleren we of we hetzelfde denken. Iets veranderen is nu nog gemakkelijk. Ook maak ik een indicatie van de kosten, zodat het duidelijk is waar je aan toe bent en je niet voor verassingen komt te staan. Voordat we beginnen met stap 3 stuur ik alles op voor akkoord. Je krijgt het resultaat van deze stap ongeveer een week na ons gesprek.

Stap 3: Het werk begint!

Nu gaan we echt aan de gang. Ik maak een gedetailleerde potloodtekening van de kaart, waarop de kleine en de grote tekeningen goed zichtbaar zijn. De potloodtekening vormt de basis voor jullie uiteindelijke kaart. Wil je toch nog kleine wijzigingen maken, dan kan dat nu nog. Hier ben ik echt voor jullie aan het werk en dat betekent dat annuleren nu niet meer mogelijk is zonder kosten. Ook de potloodtekening stuur ik weer op voor we verder gaan naar de volgende stap. De duur van deze stap is erg afhankelijk van de complexiteit van jullie kaart en mijn agenda. Dit hebben we al besproken bij de eerste twee stappen.

Stap 4: Colour up!

Als de potloodtekening definitief en goedgekeurd is begin ik met het inkleuren. Afhankelijk van de stijl begint dat met het zetten van duidelijke zwarte lijnen, waarna ik met waterverf kleur geef aan de tekening. Nu staat het echt vast hoe de kaart eruit komt te zien en dit is de stap waar we natuurlijk op hebben zitten wachten!

Stap 5: Typografie

We maken een nieuwe (digitale) afspraak waarin we de plaatsing van de tekst, de lettertypes, kaders en andere typografie bespreken. Ook hierin geef ik weer voorbeelden van wat mogelijk is. Voordat we deze afspraak hebben, is alle tekst voor de kaart aangeleverd. Dit geeft de kaart nog echt weer een stuk extra persoonlijke stijl.

Stap 6: Afronding

De kaart is klaar en gaat naar de drukker! Afhankelijk van de opties die we besproken hebben, lever ik ook de enveloppen en laat ik de kaarten versturen. En natuurlijk bespreken we nog even het hele proces en het eindresultaat!

Meer weten? Neem contact met mij op: info@saskiaebing.nl

error: Content is protected !!